08/04/2015

Απάντηση του Τριαντάφυλλου Μηταφιδη στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ

Η αποσπασματική παρουσίαση των απαντήσεων μου στον Αlpha 984 στις 07/04/2015 για το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα της ELDORADO GOLD στις Σκουριές της Χαλκιδικής προξενεί αυθαίρετες ερμηνείες ως προς την σαφή θέση της κυβέρνησης και την επίσης σαφή και αταλάντευτη τοποθέτηση μου υπέρ των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής, πράγμα που το γνωρίζουν από πρώτο χέρι με την προσωπική μου συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους.

Η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τα ιδιωτικά συμφέροντα των χρυσοθήρων της ELDORADO GOLD και των μεγαλοεργολάβων.

Αποτελεί για μένα θέση αρχής η καταδίκη πράξεων τυφλής βίας. Η συγκεκριμένη αναφορά μου περί αποφυγής της τυφλής βίας ως τρόπου διεκδίκησης αφορούσε τις επιθέσεις, με την ανοχή δυστυχώς της αστυνομίας, εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής που προσπάθησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πρόσφατη πορεία που οργάνωσαν.

Οι συντρόφισσες και σύντροφοι μου στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πείρα από αποσπασματική και αποπροσανατολιστική παρουσίαση απόψεων και δεν χρειάζεται να αποδείξω τελικά ότι δεν είμαι ελέφαντας!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ, Α' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ