06/10/2014

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα για τον αποδεξαμενισμό του υποβρυχίου "ΠΙΠΙΝΟΣ"

Ο αποδεξαμενισμός του υποβρυχίου τ. 214 «ΠΙΠΙΝΟΣ» είναι αναμφίβολα μια θετική και σημαντική εξέλιξη, αλλά κανείς δε θα συναινέσει στην παραγραφή των ευθυνών όπως εξήγγειλε σήμερα ο κ. Σαμαράς.

Στη σημερινή τελετή αποδεξαμενισμού του υποβρυχίου τ. 214 «ΠΙΠΙΝΟΣ» παρέστησαν εκ μέρους του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θοδωρής Δρίτσας και εκ μέρους της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου. Μετά το τέλος της τελετής, ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«O αποδεξαμενισμός – και όχι καθέλκυση όπως θέλει να την εμφανίσει η κυβερνητική προπαγάνδα – του υποβρυχίου τ. 214 «ΠΙΠΙΝΟΣ» είναι αναμφίβολα μια θετική και σημαντική εξέλιξη στην πολύπαθη περιπέτεια της υπόθεσης των υποβρυχίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει αυτή την πρόοδο, πολύ περισσότερο που επί χρόνια με την σταθερή κριτική, αλλά και τις προτάσεις μας θεωρούμε ότι έχουμε συμβάλει σε αυτήν.

Προσδοκούμε στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση των εν πλω δοκιμών, ώστε  μέσα σε σύντομο διάστημα το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» να ενταχθεί πραγματικά στη δύναμη του Στόλου.

Προσδοκούμε επίσης στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση και στην καθέλκυση των υπολοίπων τριών (3) υποβρυχίων.

Προσδοκούμε  τέλος στην ολική επαναφορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε λειτουργία και την εξασφάλιση σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου και αυτών του Τροχαίου Υλικού.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, να μείνουν ασχολίαστες οι αναφορές του Πρωθυπουργού στη  σύντομη ομιλία με τις οποίες σαφέστατα έδωσε συγχωροχάρτι σε όλες τις Κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους Υπουργούς των 12 τελευταίων χρόνων! Με τον πιο επίσημο τρόπο δηλαδή ο Πρωθυπουργός κάλυψε πολιτικά όλους ανεξαιρέτως τους υπεύθυνους του σκανδάλου των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και εξήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να βάλει «ταφόπλακα»  στη συνεχιζόμενη διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών. Σε αυτήν την επιχείρηση «κουκουλώματος» ο κ. Σαμαράς ας μην περιμένει τη συναίνεση ούτε από τον ελληνικό λαό, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαβεβαιώνουμε ότι για μας το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοικτή υπόθεση».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ