02/09/2014

Αποσπάσματα συνέντευξης του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Real Fm στον Ν. Χατζηνικολάου

Θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς όλες αυτές τις μέρες μιλάνε για το τέλος του μνημονίου. Αν όντως τελειώνει, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πολλά πράγματα εμείς.

Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Το μνημόνιο δεν είναι μόνο δεν είναι μόνο η δανειακή σύμβαση. Το μνημόνιο είναι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι, είναι δύο μεσοπρόθεσμα προγράμματα, είναι μια ολόκληρη αντίληψη και λογική για το πώς πρέπει να πορεύεται η οικονομία και τι θέση πρέπει να έχουν μέσα σ΄ αυτήν οι εργαζόμενοι. Και πρέπει να έχουν τη χειρότερη. Αυτή είναι η συνολική του αντίληψη αν θέλουμε να την κωδικοποιήσουμε.

Άρα λοιπόν, εμείς λέμε, για να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη πορεία,  και για να πάμε σε μια πραγματική διαπραγμάτευση και όχι αυτή η οποία εξαγγέλλεται κάθε φορά και δεν ξεκινάει ποτέ εκ μέρους της κυβέρνησης, είναι να απαλλαγούμε από το μνημόνιο.

...

Τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ πραγματικά. Μπορεί η κυβέρνηση να φαντασιώνεται μεγάλες ρήξεις με τους δανειστές και ο αρμόδιος επί της διαπραγμάτευσης υπουργός Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης να λέει ότι δεν βάζουμε καμία κόκκινη γραμμή κι ότι δεν συζητάμε με αυτούς τους ανθρώπους γιατί εκεί δεν παίρνονται πολιτικές αποφάσεις; Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό;  Πόσες φορές το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο;  Σ΄ αυτά πάνω δηλαδή δεν αισθάνεται καθόλου την ανάγκη η κυβερνητική εκπρόσωπος να απολογηθεί γι αυτή την κοροϊδία. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών διέλυσε αυτή την επιχείρηση προπαγάνδας που είχε στηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες. Κι αν θέλουν να μιλάνε για φοροελαφρύνσεις, γιατί δεν ξεκινούν από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τώρα. Τώρα. Απ΄ αυτά που έχουν κάνει και ματώνει ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές οικογένειες

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ