06/08/2014

Δήλωση συμπαράστασης στις αλυσοδεμένες γυναίκες στις Σκουριές Χαλκιδικής

Η βουλευτίνα Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη  Κατερίνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις αγωνιζόμενες συμπατριώτισσες της . Από το πρωί της Δευτέρας 4 Αυγούστου, γυναίκες της περιοχής  βρίσκονται αλυσοδεμένες στην κεντρική πύλη του εργοταξίου στο δάσος των Σκουριών , διαμαρτυρόμενες για την επικείμενη ψήφιση του άρθρου 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση, που ψηφίζεται σήμερα Τρίτη 5 Αυγούστου με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η φωτογραφική αυτή τροπολογία νομιμοποιεί όλες τις παράνομες εργασίες και τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Η συμβολική αυτή ενέργεια καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστικότητα των γυναικών της  Χαλκιδικής  να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφική αυτή επέμβαση  των Καναδών χρυσοθήρων  που θα υποβαθμίσει για πάντα την ποιότητα ζωής και  το μέλλον των παιδιών τους.

Δεμένες με αλυσίδες, οι γυναίκες αυτές,  απαντάνε σ ’όσους θέλουν να αλυσοδέσουν τις ζωές μας, πως ο αγώνας αυτός θα σταματήσει μόνο όταν θα κερδηθεί.