17/06/2014

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των πληγέντων καλλιεργητών του Γερακαρίου Καλαμπάκας

Συνάντηση με χαλαζόπληκτους παραγωγούς στο Γερακάρι Καλαμπάκας πραγματοποίησε κλιμάκιο αποτελούμενο από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, την επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Καλαμπάκας Πέρη Χαρτοπούλου και τον εκπρόσωπο του Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία Δημήτρη Πεταράκη. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, καθώς και της προσπάθειας συνεχούς καταγραφής των ανοιχτών ζητημάτων της αγροτικής οικονομίας.

Οι παραγωγοί του Γερακαρίου παρουσίασαν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση, η οποία κατέστρεψε περισσότερα από 100 στέμματα καλλιεργειών. Υπογραμμίστηκε από όλους ότι σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομική συγκυρία για ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, ακόμα και η παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μπορεί να θέσει σε μεγάλους κινδύνους τους παραγωγούς και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα στην καλλιέργεια τοπικών προϊόντων.

Μετά από την αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες ακολούθησε συζήτηση εφ όλης της ύλης επί των προβλημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς της περιοχής. Όπως τονίστηκε, είναι απαραίτητη η στήριξη της τοπικής παραγωγής, ιδιαίτερα σ´  ό,τι αφορά την πιστοποίηση των παραγόμενων ποιοτικών προϊόντων, με σημείο αιχμής την καλλιέργεια πατάτας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης και από την πλευρά της τοπικής αυτοδίοικησης, στο κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγικών υποδομών, όπως είναι η πρόσβαση στην άρδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου με διαρκείς θετικές δράσεις που θα συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επίλυση των έκτακτων, αλλά και των χρονιζόντων, προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής του Νομού μας. Είναι στο πλαίσιο αυτό, απολύτως απαραίτητη η άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ακολούθως, η απόδοση των αποζημιώσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ανταπεξέλθουν στις επιτακτικές τους ανάγκες  και να ξανακαλλιεργήσουν απρόσκοπτα τα χωράφια τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ