09/05/2014

Δήλωση της Αλεξάνδρας Χριστακάκη, Υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απολυμένης δημοσιογράφου της ΕΡΤ: Να παρέμβει εισαγγελέας για τις αναθέσεις παραγωγών στη ΝΕΡΙΤ μετά την ομολογία Ευαγγελάκου

Το παρακμιακό καθεστώς διαφθοράς στη ΝΕΡΙΤ έφθασε στο απροχώρητο. Με απίστευτο κυνισμό και θράσος, η κυρία Ευαγγελάκου, αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, παραδέχθηκε σε συνέντευξή της στο thetoc.gr ότι επενέβη στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Προκοπάκη  και «διεκδίκησε το δικαίωμα» του συζύγου της να συμμετέχει σε παραγωγές που θα επιλέξει ο Οργανισμός, του οποίου αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος η ίδια.

Η κ. Ευαγγελάκου, εκτός από αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είναι και Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, υπεύθυνη για το πρόγραμμα και κατ’ επέκταση για τις αναθέσεις παραγωγών. Η ίδια συμμετείχε καθοριστικά, από τη θέση που κατείχε στην επιλογή και το διορισμό της «Επιτροπής αξιολόγησης» και επιλογής των παραγωγών που συμμετείχαν στην προκήρυξη. Τα μέλη των «Επιτροπών» αυτών είναι υφιστάμενοι της κυρίας Ευαγγελάκου και εξαρτώμενα από την ίδια αφού αποτελούν συμβασιούχους (με ολιγόμηνη σύμβαση) και  ομήρους ως προς την εργασία τους της ίδιας και της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ.

Για την κ. Ευαγγελάκου, ο σύζυγός της έχει «δικαίωμα στην εργασία». Πολύ σωστά! Δεν μας εξηγεί όμως γιατί η εργασία αυτή πρέπει να ανατίθεται από δημόσιο Οργανισμό, στον οποίο η ίδια αποδέχθηκε να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των παραγωγών όπου συμμετέχει ο σύζυγός της.

Είναι χαρακτηριστική, επίσης, η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, κατά της ανάθεσης και επιλογής από τη ΝΕΡΙΤ 20 παραγωγών, με καταγγελίες αδιαφάνειας και μεροληψίας.

Και να σκεφθεί κανείς ότι στο αλησμόνητο και κυνικό  διάγγελμά του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο τότε και σημερινός πολιτικός προϊστάμενος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κ. Κεδίκογλου, ισχυρίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι η Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ γιατί λειτουργούσε με καθεστώς αδιαφάνειας και σπατάλης στην ανάθεση των παραγωγών.

Η ΝΕΡΙΤ καταρρέει με πάταγο! Η δικαιοσύνη θα διασώσει την τιμή της με την άμεση παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα;