01/04/2014

Η ανθρωπιστική κρίση και η αλληλεγγύη στην Ελλάδα στο επίκεντρο της επίσκεψης στη Γερμανία της ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Ανδρέα Ξανθό βουλευτή Ρεθύμνου και τους συνεργάτες της ΕΕΚΕ Γιώργο Βλαστό και Πάνο Παπαδόπουλο, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία από τις 31/03/2014 μέχρι τις 04/04/2014, μετά από πρόσκληση της ομάδας υγείας της Κ.Ο. του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke και του υπεύθυνου της, ομοσπονδιακού βουλευτή Harald Weinberg.

Στόχος της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία είναι η ανάδειξη των δραματικών επιπτώσεων των μνημονιακών μέτρων στη δημόσια υγεία, η ενημέρωση για τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης υγείας στην Ελλάδα και η προώθηση δράσεων έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, καθώς και η προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής, της υγειονομικής φτώχειας και της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της διεύρυνσης  της συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα επιδιωχθεί η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στον τομέα της υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περίθαλψης από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που προωθείται σε όλη την Ευρώπη.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει συναντήσεις με την Κ.Ο. του Die Linke και τις ομάδες υγείας άλλων κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, με την κοινοβουλευτική επιτροπή φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας, με γιατρούς και εργαζόμενους του μεγαλύτερου γερμανικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Charité» και με εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Harald Weinberg θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο στις 01/04/2014 και στη Νυρεμβέργη στις 03/04/2014 με θέμα: «Κρίση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας-Αντίσταση και Αλληλεγγύη στην Ελλάδα».