17/02/2014

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ.Παπαδάκης)

Ακόμη και οι «συνεταίροι» του κ.Σαμαρά -ο Όλι Ρεν και η Α.Μέρκελ είναι τα «συνεταιράκια» του πρωθυπουργού στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής- αμφισβητούν τα προεκλογικά παραμύθια και το κάλπικο success story το οποίο «στήνει» η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους, γιατί και οι ίδιοι έχουν εκλογές. Το σκεπτικό τους έχει ως εξής: Στις 23 Απριλίου θα μετρήσουμε αν έχετε πλεόνασμα και πόσο είναι αυτό, που σημαίνει ευθεία αμφισβήτηση των ισχυρισμών της κυβέρνησης και το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος θα το δούμε μετά τις Ευρωεκλογές. Πέραν τούτου, μέσα στον Φεβρουάριο έρχεται και η Τρόικα, η οποία με όσα διαρρέει ότι ζητάει, διαψεύδει επίσης την ωραιοποίηση Σαμαρά.

Για να πετύχουμε μια λύση για το χρέος πρέπει να υπάρξει άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική

Η χώρα ασφαλώς χρειάζεται δημοσιονομικό νοικοκύρεμα αλλά όχι στην πλάτη των πιο αδύναμων, αλλά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να «χτυπούν» τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, τον συσσωρευμένο πλούτο κ.ο.κ. Επίσης, για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια λύση για το χρέος -διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του θα είναι η δική μας διεκδίκηση- πρέπει να υπάρξει άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική.

Μας ενδιαφέρει η καθαρή πολιτική αναμέτρηση, όχι οι καυγάδες

Μπροστά στις εκλογές, το κάθε κόμμα, και πριν από όλα η κυβέρνηση, να πει τι πιστεύει για το Μνημόνιο, για την πορεία της χώρας, για το χρέος, για τις διαπραγματεύσεις κλπ. Εμείς έχουμε ζητήσει σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά και έχει τορπιλιστεί με ευθύνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Επιπλέον έχουμε ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα ίδια θέματα και είμαστε έτοιμοι πάντα και για να ακούσουμε και για να μιλήσουμε. Αν ο Σαμαράς, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε, παρά τη μεγάλη ένταση και την πολεμική εναντίον μας, προτείνει συνάντηση με τον Τσίπρα ή και με όλους τους αρχηγούς, στη Βουλή ή οπουδήποτε αλλού, εμείς θα πάμε. Μας ενδιαφέρει η καθαρή πολιτική αναμέτρηση, όχι οι καυγάδες.