07/02/2014

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Παιδείας και του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: Το κτήριο του Δημοτικού σχολειού της Βόνιτσας σε κίνδυνο. Θα αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο τις ευθύνες του;

Με τον σεισμό της Λευκάδας το 2003, το Δημοτικό σχολείο της Βόνιτσας  υπέστη σοβαρές ζημιές  και ο πρώτος όροφος κρίθηκε ακατάλληλος εξαιτίας σοβαρών  ρηγματώσεων.  Τα μαθήματα συνεχίστηκαν στο ισόγειο και αργότερα σε κοντέινερ.

Όταν όμως ο πρώτος όροφος ενός κτιρίου κινδυνεύει να καταρρεύσει, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το ισόγειο;  Και μάλιστα ως σχολείο  για μικρά παιδιά; Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διευθυντών του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων και τις κινητοποιήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που έφτασαν μέχρι τον εισαγγελέα, η επίσημη πολιτεία έμεινε μόνο στις γνωστές  υποσχέσεις, ενώ δεν εκταμιεύτηκε ποτέ το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ που είχε  υπογραφεί από την Περιφέρεια για την ανοικοδόμηση του σχολείου. Tο σχολείο έχει μάλλον ενταχθεί στα σεισμόπληκτα (!) ως εάν ο χαρακτηρισμός να διαθέτει από μόνος του μαγικές επισκευαστικές ικανότητες.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θορυβημένη από τις εκκλήσεις κηδεμόνων και εκπαιδευτικών απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας και κάθε άλλο συναρμόδιο Υπουργείο να λύσει το πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου της Βόνιτσας ΤΩΡΑ!  Αλλιώς τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο και θα ζητήσει από αυτόν ευθύνες για το παραμικρό που μπορεί από ώρα σε ώρα να συμβεί στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που κάνουν μάθημα στο ισόγειο αλλά και σε όσους ταλαιπωρούνται μέσα στα κρύα του χειμώνα και στο κάμα του καλοκαιριού στα κοντέινερ.

Τα παιδιά της Βόνιτσας έχουν δικαίωμα σε ένα σχολείο με αξιοπρεπείς συνθήκες κι η πολιτεία την υποχρέωση να τις παρέχει. Επιτέλους η κυβέρνηση του Μνημονίου πρέπει να καταλάβει ότι στο κατρακύλισμα υπάρχει κι ένα όριο. Τέτοιες περιπτώσεις το υπερβαίνουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ