20/05/2013

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θεσσαλονίκης στην απεργία των εργαζομένων της Α.Ε.Ε.Χ. «Ο Χάλυψ»

Την Δευτέρα 20 Μαΐου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αʼ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, το στέλεχος του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσιγγάνη και τους συνδικαλιστές της Ενωτικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ), Λευτέρη Κιοσέογλου (μέλος ΔΣ του ΕΚΘ) και Κώστα Μαριόγλου ( μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ) επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στην Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης εκμεταλλευόμενη το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση, μετά την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες και την μη αναπλήρωση των θέσεων εργασίας του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, συνεχίζει την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, προσπαθώντας αυτή την φορά να επιβάλλει μειώσεις στους μισθούς τους.

Το σωματείο, αντιστεκόμενο στην απαράδεκτη αυτή στάση της εργοδοσίας, έχει εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και μάλιστα με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με την παρουσία του στην απεργία των εργαζομένων θέλει να δηλώσει την αμέριστη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε την Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης να αλλάξει άμεσα την στάση της και να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς των εργαζομένων.