04/12/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ - 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού: «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη»

Σύμφωνα με τον Ν.4029/11, αρθ.24, παρ.3,  η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως εορτή της «Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη».

Το προσωπικό των Εθελοντών Πυροσβεστών μάχεται με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή των συμβάντων πυρκαγιάς και της παροχής βοήθειας, μαζί με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, προσφέροντας ανιδιοτελώς τον καλύτερο  εαυτό του, για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Σήμερα,  που η πατρίδα  και η κοινωνία μας αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, οικονομική αλλά και ηθική, με την επέλαση των μνημονιακών πολιτικών πού εφαρμόζει η συγκυβέρνηση,  οι Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες, γυναίκες και άνδρες, αποδεικνύουν με την παρουσία τους ότι υπάρχει ελπίδα, προβάλλοντας στην Ελληνική κοινωνία τον πυροσβεστικό εθελοντισμό ως μια σπουδαία  μορφή προσφοράς και αυταπάρνησης.

Όλοι μαζί, κοινωνία και πολιτεία, πρέπει να φροντίσουμε την ανάπτυξη του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και την εξασφάλιση των μέσων εκείνων, τα οποία θα καθιστούν το έργο τους ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο.

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά των Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των ομάδων που ανήκουν στην Πολιτική Προστασία, στηρίζει κάθε προσπάθειά τους για την αναβάθμιση του ρόλου τους και της κοινωνικής προσφοράς τους.