02/12/2013

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στον ΕΟΠΥΥ Βόλου

Το βάθεμα της μνημονιακής πολιτικής σε συνδυασμό με την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση των δομών υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης και στην ιδιωτικοποίηση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισκέφτηκε σήμερα, 2 του Δεκέμβρη, το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ Βόλου, όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους των απεργών γιατρών, του Συλλόγου Ιατρών ΕΟΠΥΥ, των Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Οι γιατροί αναφέρθηκαν στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος συστηματικά και σχεδιασμένα υποβαθμίζεται, αφού όπως ανέφεραν αποτέλεσε εξαρχής το μεταβατικό σχήμα που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν καθολική συμμετοχή, τονίζοντας ότι πάνω από την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας τους, τίθεται η υπεράσπιση των δομών της δημόσιας υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν προβεί σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ομάδες της υγειονομικής κοινότητας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από τη μεριά του συμμεριζόμενος τις αγωνίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την προσωπική του, στην ανάγκη για συντονισμένους αγώνες όλου του υγειονομικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας.

Επισήμανε ότι, «η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας, θα σημάνει την απαρχή της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Οφείλουμε όλοι μαζί να παλέψουμε για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν υγεία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι μνημονιακές πολιτικές εξακολουθούν να υποβαθμίζουν επαγγελματικά και επιστημονικά τους γιατρούς, σε βάρος των ασθενών, που ήδη ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται οικονομικά. Με βάση τα παραπάνω είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι μαζική η αυριανή κινητοποίηση του πανυγειονομικού μετώπου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου».