09/09/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με τους ένστολους

Ο πρωθυπουργός της χώρας με ειλικρίνεια ανέφερε στη ΔΕΘ ότι οι ένστολοι εργαζόμενοι,  παρά τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς που τους έχει επιβάλλει η κυβέρνησή του και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με την άσκηση των μνημονιακών πολιτικών, κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Με πλεόνασμα, όμως, υποκρισίας, ψεύδους και αόριστες αναφορές, παραπέμπει στο μέλλον την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Η τελευταία φορά που έκανε εξαγγελίες για αποκατάσταση των ενστόλων και των αποστράτων ήταν πριν τις εκλογές του 2012, όταν, αναγνωρίζοντας πάλι την σε βάρος τους αδικία,  δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές θα αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ ήταν η μόνη κοινωνική ομάδα στην οποία είχε δεσμευθεί, ήταν οι πρώτοι που τους επέβαλε δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και είναι οι πρώτοι που με την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου τον Φλεβάρη του 2013,  έχει φροντίσει ήδη να τους  επιβάλλει περαιτέρω περικοπές  από 01-01-2014.

Η  αναφορά αυτή του πρωθυπουργού, μόνο τρόμο και οργή μπορεί να προκαλέσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί τους θυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2012 και προαναγγέλλει ουσιαστικά νέες περικοπές στο άμεσο μέλλον.

Με το ρεσιτάλ θεατρινισμού ο πρωθυπουργός, εκτός από την κοροϊδία σε ένστολους και αποστράτους που επιχειρεί να τους οδηγήσει στις εκλογές σε κατάσταση ομηρίας, συντηρεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και διχάζει την κοινωνία, διαμορφώνοντας μια ψεύτικη εικόνα εξαίρεσης των ένστολων από τον κοινωνικό αφανισμό που έχει επιβάλλει με τις πολιτικές του.

Το μόνο παρήγορο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους ένστολους είναι ότι σύντομα θα έχουμε εκλογές, αφού μόνο τότε τους θυμάται.

Το προσωπικό  των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχει υποστεί την κοροϊδία και την εκμετάλλευση στο πετσί του, γνωρίζει ότι κανείς δεν σώζεται μόνος του. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό σε ένα πλατύ μαζικό μέτωπο θα ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική.