24/07/2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ για την Ο.Α.

Την ίδια ημέρα που ένας γνωστός από τα παλιά «μνηστήρας» για την εξαγορά του άλλοτε δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα, της Ολυμπιακής  Αεροπορίας, συλλαμβάνεται με εισαγγελική παραγγελία με κατηγορίες για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της τράπεζας στην οποία συμμετέχει, ένας άλλος τραπεζίτης, ο κ. Βγενόπουλος της MARFIN, στον οποίο, πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 με υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, παρέδωσε την Ολυμπιακή αντί πινακίου φακής, ανακοίνωσε και επίσημα τον οριστικό θάνατο της εταιρείας, διακόπτοντας ακόμη και αυτές τις συμβολικού χαρακτήρα πτήσεις εσωτερικού της ΟΑ προς Θεσ/κη, Ηράκλειο και Ρόδο, τις οποίες παραχωρεί στην AEGEAN, αφού προηγουμένως αυτά τα τέσσερα χρόνια της πετσόκοψε όλο το κύριο πτητικό έργο προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ολοκληρώνεται πλέον ένα «προσχεδιασμένο έγκλημα» και μια ανήθικη πολιτικοοικονομική συναλλαγή που είναι προϊόν διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στο χώρο των αερομεταφορών,  διαμορφώνοντας έναν χάρτη μονοπωλιακής εκμετάλλευσης στο εσωτερικό της χώρας από μια και μόνο εταιρεία, αβαντάροντας παράλληλα τους ευρωπαϊκούς megacarriers σε βάρος του έλληνα καταναλωτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει κατ΄ επανάληψιν αυτές τις μεθοδεύσεις και δηλώνει ότι η ανάκτηση από το ελληνικό Δημόσιο, όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας,  αποτελεί βασικό άξονα της δημοκρατικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στα πλαίσια της κυβέρνησης της Αριστεράς, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ