08/07/2013

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», πραγματοποίησαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη

Μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας πρότειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, συναντήθηκαν το Σάββατο 06-07-13 με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Στη συνάντηση τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την μείωση των δαπανών για την παιδεία η οποία οδηγεί με τη σειρά της στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου και ανοίγει το δρόμο για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στις συγχωνεύσεις των σχολείων στο νομό, την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την αναγκαιότητα επιμόρφωσής τους, τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση καθώς και τις πειθαρχικές παραπομπές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής για την παιδεία, οι οποίες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί εξαθλιωμένοι οικονομικά, εξουθενωμένοι από την απειλή  των συγχωνεύσεων – καταργήσεων των σχολικών μονάδων, των υποχρεωτικών μετατάξεων, της αξιολόγησης και των πειθαρχικών παραπομπών μόνο δημιουργικοί και ευαίσθητοι δεν μπορούν να είναι.

Υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι δεν αποτελεί υπόθεση μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εκπορεύονται από τις επιταγές του μνημονίου.

Δήλωσαν επίσης την κατηγορηματική τους αντίθεση στις σχεδιαζόμενες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και σε όλη τη χώρα.

Τέλος επισήμαναν ότι αυτό το καλοκαίρι δεν είναι όπως τα άλλα και πρότειναν να βρεθούν άμεσα οι φορείς της εκπαίδευσης με τις πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μέτωπο παιδείας για να αποκρούσουν όλοι μαζί τα σχέδια που απεργάζεται η μνημονιακή κυβέρνηση για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.