29/01/2013

Συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Α΄ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου με αντιπροσωπεία πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτού Αʼ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου με πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής οι οποίοι  σύμφωνα με τον Νόμο 3717 μεταφέρθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, βρίσκονται για άλλη μία φορά μετέωροι. Οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι απασχολούνταν επί 15 και 20 χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας, όμηροι των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ετέθησαν σε διαθεσιμότητα με τον πρόσφατο κατάπτυστο μνημονιακό νόμο 4093, παρά το ότι είχαν προσληφθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2007. Η διαδικασία αυτή υλοποιήθηκε μετά από διάφορα τερτίπια του Υπουργείου αποδεικνύοντας ότι η μόνη μέριμνα της τρικομματικής κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις τρόικας που στην συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησε άμεσα 2000 απολύσεις, παραβαίνοντας ακόμα και τις διατάξεις του νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν και προβλέπουν ότι εξαιρούνται της εφαρμογής του νόμου 4093 οι προσληφθέντες με την διαδικασία του ΑΣΕΠ. Έτσι οι εργαζόμενοι βρίσκονται από 13 Νοεμβρίου σε κατάσταση διαθεσιμότητας, παίρνοντας το 75% του μισθού τους. Ταυτόχρονα παρατηρείται ιδιαίτερη στασιμότητα στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και αφορούν την μετακίνηση των σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων σε άλλες θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα μετά από έναν χρόνο θα βρεθούν στον δρόμο. Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση στηλίτευσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μέσα στην εβδομάδα το θέμα στην βουλή. Στην συνάντηση τέλος αποφασίσθηκε η διοργάνωση ευρείας σύσκεψης με το σύνολο των εργαζόμενων σε καθεστώς διαθεσιμότητας από την Ο.Α. κατά την οποία θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν οι απαραίτητες δράσεις για την ανάδειξη και την επίλυση του προβλήματος.