17/01/2013

Αναπληρωτές και αναπληρώτριες της εκπαίδευσης: Απαγορεύεται η ασθένεια και η κύηση επί ποινή πείνας, ανεργίας και απόλυσης!

Έγκυες και ασθενείς αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι οι υπεύθυνοι για τα κενά και τη δυσλειτουργία των σχολείων τα τελευταία χρόνια!

Αυτή, τουλάχιστον, είναι η άποψη του Υπουργείου Παιδείας, όπως διαβάζουμε σε εγκύκλιό του που έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι εν ισχύ στα σχολεία. Για να «θεραπεύσει» λοιπόν την κατάσταση, περιορίζει τις μετʼ αποδοχών αναρρωτικές (και για λόγους κύησης) άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε 15 μέρες το χρόνο. Όποιος/α αρρωστήσει ή εγκυμονήσει πέραν του ορίου τούτου, δεν δικαιούται άδεια μετʼ αποδοχών, αν μάλιστα το κρίνει αναγκαίο η προϊσταμένη αρχή,  απολύεται. Ο άνευ αποδοχών χρόνος αναρρωτικής άδειας και άδειας κύησης πέραν του εν λόγω 15θημέρου δεν προσμετράται στο χρόνο προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Τώρα μάλιστα στο καθεστώς δουλοπαροικίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προστίθεται και το «στίγμα» της εγκυμοσύνης... Ίσως, βέβαια, η τροϊκανή κυβέρνηση να σκέφτεται ότι όσο λιγότερα παιδιά κάνουμε, τόσο λιγότερους δασκάλους θάχει να πληρώνει γιʼ αυτά.

Με διαταγή του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μεταλλάσσεται σε Υπουργείο Υγείας οι ασθένειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (και μόνο αυτών) δεν επιτρέπεται να διαρκούν πέραν των 15 ημερών, ούτε οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

Είναι ντροπή για το ίδιο το Υπουργείο και τους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Να ανακληθεί αμέσως η επαίσχυντη εγκύκλιος.

Επιτροπή  Ελέγχου Κυβερνητικού  Έργου
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ