20/10/2012

Η διγλωσσία είναι πια καθημερινή τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου - Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α.Καλογερή

Η απόσταση ανάμεσα στο λόγια και την γραπτή απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους αλιευτικούς συλλόγους στη Σάμο και στην Ικαρία. Ενώ ο Υπουργός την 01/10/2012 σε συνάντηση που είχε με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές Β. Αποστόλου υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής, του Α. Αλεξόπουλου και της Α. Καλογερή, δεσμεύτηκε να φέρει στη βουλή τροπολογία στο Ν.4015/2011 σήμερα σε γραπτή του απάντηση δηλώνει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Η εξαίρεση των αλιευτικών συλλόγων Σάμου και Ικαρίας από την «Καλλικρατική» ενοποίηση όχι μόνο δεν θα επιφέρει επιπλέον κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά θα βοηθήσει στη διατήρηση του αλιευτικού παραδοσιακού επαγγέλματος που επί δεκαετίες βρίσκονται υπό διωγμό αν και προσφέρει τα μέγιστα στη διατροφική επάρκεια.

Η τρικομματική κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην πολιτική των μνημονίων κάνει συνεχόμενα λάθη για να καλύψει το πρώτο λάθος του Καλλικράτη και των ευρωπαϊκών επιλογών χτυπώντας στο σύνολό του τον πρωτογενή τομέα.

Ας έρθει ο κ. Υπουργός στη θέση του ψαρά από το Καρκινάγρι που για να συνεχίσει το επάγγελμά του και να ενημερωθεί πρέπει να μετακινηθεί στον Αγ. Κήρυκο για μια απλή βεβαίωση.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Εμείς δηλώνουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αλιευτικών συλλόγων και δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε το θέμα στο κοινοβούλιο στη διαδικασία συζήτησης επίκαιρης επερώτησης που έχουμε καταθέσει.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ