ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

01/10/2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



    Την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές Αγνή Καλογερή και Απόστολο Αλεξόπουλο με επικεφαλής τον κ.Β.Αποστόλου επισκέφθηκε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Τσαυτάρη Αθανάσιο.

    Εκεί αφού έγινε μια εκτενής ενημέρωση από τον κ.Υπουργό σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την νέα ΚΑΠ και τις προτάσεις του Υπουργείου, αναπτύχθηκε από την κ.Καλογερή Αγνή:

1.    Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΟΣΣ από την αδειοδότηση από την περιφέρεια ιδιωτικού οινοποιείου στην Σάμο και τις παρενέργειες που αυτό μπορεί να έχει στην παραγωγή και στο μέλλον του Σαμιώτικου Κρασιού. Ο Υπουργός ήταν γνώστης του θέματος και συμφώνησε ότι βρίσκονται σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.6085/1934 περί αναγκαστικότητας και ότι η γνωμοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα είναι αρνητική.


2.    Το αίτημα του Συλλόγου Αλιέων των Φούρνων περί αλλαγής του νόμου ή εξαίρεσης από αυτόν έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να διατηρούν επαγγελματική άδεια αλιείας ενώ έχουν σύνταξη του ΝΑΤ. Εκεί ο Υπουργός κατανόησε το αίτημα και δήλωσε ότι θα το μεταβιβάσει στην Επίτροπο αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης ο Υπουργός δήλωσε ότι εξετάζει θετικά την εξαίρεση και τροποποίηση των αδειών για βιντζότρατες κατά περίπτωση και περιοχή. Ο κ.Α.Αλεξόπουλος έθεσε στον Υπουργό το θέμα της λειτουργίας και στελέχωσης της Διεύθυνσης Γεωλογίας – Υδρολογίας του Υπουργείου, του επισήμανε την αναγκαιότητα διατήρησής της στον νέο οργανισμό του Υπουργείου και του τόνισε το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει στην προαγωγή και εφαρμογή της αγροτικής – αρδευτικής πολιτικής του Υπουργείου.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ