26/08/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τις συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες

Οι ευρωπαϊκές συναντήσεις του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευση της κυβέρνησης στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία των επαφών του κ. Σαμαρά: έπεισε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα προς όφελος του ελληνικού λαού και ότι η πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αποτελούν την κοινή συνισταμένη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις. H κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να προτείνει προς τους ευρωπαίους ηγέτες ένα διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας και της αποδόμησης της Ευρώπης, αλλά συντάσσεται ψυχή τε και σώματι με τις πιο ακραίες και εκβιαστικές πολιτικές προς τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτόν ακριβώς το δρόμο της εξαθλίωσης και της καταστροφής πρέπει να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους.