02/08/2012

Κατάθεση στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ και αφορούν τη μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό - Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π.Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα που ακόμα και ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζ.Κ. Γιούνγκερ μιλά για την κοινωνική αδικία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην Ελλάδα και ενώ οι ίδιες κοινωνικές ομάδες καλούνται για άλλη μια φορά να σηκώσουν το βάρος της ύφεσης και της ακραίας λιτότητας, συνιστά τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων δύο ετών κωφεύουν απέναντι στο γενικευμένο αίτημα ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κοινοβουλίου ως προς το ύψος του ποσού των καταθέσεων που βγήκε στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια και τον έλεγχο του σχετικού πόθεν έσχες.

Κατόπιν των ως άνω  αιτούμεθα από τον κ. Υπουργό

Να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τον αριθμό των προσώπων και το ατομικό και συνολικό ύψος των καταθέσεων που δόθηκαν για έρευνα από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΣΔΟΕ.

Ο αιτών βουλευτής,

Κουρουμπλής  Παναγιώτης