ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

23/07/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ




δείτε το βίντεο


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Σήμερα, η Βουλή ξεκινά ξανά τις εργασίες της μετά από 100 και πλέον ημέρες αδράνειας, κατά τις οποίες επί της ουσίας ήταν κλειστή.

Και βέβαια αυτό μπορεί να ακούγεται και ευχάριστο στους πολίτες αφού τα τελευταία χρόνια του μνημονίου, ανοιχτή βουλή σήμαινε υλοποίηση της μνημονιακής καταστροφής.

Θέλουμε, όμως, να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Βουλή δεν θα έχει διακοσμητικό ή διεκπεραιωτικό ρόλο.

Ας το λάβουν καλά υπόψη τους όσοι επιχειρούν να την ακυρώσουν, να την υποβαθμίσουν, γιατί αυτό εξυπηρετεί την πολιτική που σκοπεύουν να εφαρμόσουν.

Να ξέρουν λοιπόν, επειδή για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση, ότι εμείς δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία, λιγότερη Βουλή, λιγότερο έλεγχο.

Και κυρίως δεν θα επιτρέψουμε η τρόικα του εσωτερικού να απεμπολήσει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα στην γνωστή αποτυχημένη τρόικα που έρχεται πάλι στην χώρα μας αύριο.

 

Γνωρίζετε ότι εμείς αρνηθήκαμε να τους συναντήσουμε.

Καμιά πολιτική δύναμη δεν πρέπει να τους συναντήσει.

Και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να συνδιαλέγεται με τρεις υπαλλήλους εντεταλμένους να υλοποιήσουν ένα αποτυχημένο πρόγραμμα.

 

Και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα για μια ακόμη φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου.

Η κυβέρνηση έδειξε ακατανόητη αδράνεια στη Σύνοδο Κορυφής στις 29 Ιούνη.

Στη πιο κρίσιμη Σύνοδο, όπου όφειλε να αξιοποιήσει ό,τι ο ελληνικός λαός κατέκτησε με τους αγώνες και τη ψήφο του.

Και αυτοί αντί να προετοιμαστούν να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν, όπως έλεγαν προεκλογικά, άφησαν το χρόνο να κυλήσει, κρύφτηκαν πίσω από ένα πράγματι ατυχές περιστατικό, την ασθένεια του πρωθυπουργού, και αποδέχτηκαν σιωπηρά την απεμπλοκή της ελληνικής περίπτωσης από το συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα και με αυτό το τρόπο τη πλήρη απομόνωση της Ελλάδας.

 

Η χώρα έχασε μια ακόμα ευκαιρία.

Αντί να θέσουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι της Συνόδου, μετατρέποντας το ελληνικό αδιέξοδο σε γόρδιο δεσμό του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος, άρα και την ευθύνη της αποτυχίας του.

Και έτσι οικιοθελώς αποσύνδεσε την ελληνική περίπτωση από τη συνολική διαπραγμάτευση.

Και σα να μη φτάνει αυτό υιοθέτησε πλήρως το δόγμα του καλού μαθητή.

Ή για την ακρίβεια το δόγμα του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου.

Όσο πιο υπάκουα υπομείνουμε τη πειθαρχία ή όσο σκληρότερα αυτοτιμωρηθούμε, τόσο πιο επιεικείς θα είναι οι δανειστές μας.

Ειλικρινά δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη ανοησία από αυτή.

Κάποιοι νομίζουν πως αν γίνουν Τροικανότεροι των Τροικανών, στο τέλος θα αποζημιωθούν.

Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Τρεις πολιτικοί αρχηγοί σκηνοθετούν την τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος της χώρας. Τα προαποφασισμένα και τα νέα έκτακτα μέτρα της χρεοκοπίας.

Δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν. Τα διεθνή ΜΜΕ βοούν.

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το Μνημόνιο χρεοκόπησε.

Οι εμπνευστές και εκτελεστές του θέλουν να φύγουν πρώτοι.

Γιατί ο στόχος του ΔΝΤ επιτεύχθηκε. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση απʼ ότι το 2009. Με δική τους ευθύνη.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πιθανολογεί σήμερα εξώθηση της Ελλάδας σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Όταν λειτουργήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

 

Τη γενναιοδωρία τους οι δανειστές και οι εταίροι την εξάντλησαν προς τους υποτακτικούς τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με τη προκλητική τους υποστήριξη για να τρομοκρατήσουν και να ξεγελάσουν το λαό και να αποτρέψουν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αφού πέτυχαν το σκοπό τους, τώρα δε πρόκειται να δώσουν τίποτα παρά πάνω.

Να πάρουν πίσω υποσχέσεις μπορεί.

Να δώσουν όμως αποκλείεται.

 

Σήμερα δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακύρωνε το μνημόνιο, αλλά η εκλογή μια κυβέρνησης που θα συνεχίσει και θα επιταχύνει τη πορεία προς τη καταστροφή.

 

Επειδή όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, μικρή σημασία έχει για χώρα και το λαό αν για άλλη μια φορά δικαιωθούμε στις προβλέψεις μας.

Σημασία έχει να αποτρέψουμε  τη καταστροφή.

 

Για αυτό και καλούμε τη κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει το παιχνίδι με τις λέξεις.

Τώρα δεν είναι προεκλογική περίοδος για να κοροϊδεύει τον κόσμο με την επαναδιαπραγμάτευση, την απαγκίστρωση και τον κακό ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τώρα είναι αντιμέτωπη με την ιστορία.

 

Τους καλούμε λοιπόν να μην αποδεχτούν το διάλογο με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της τρόικα, πάνω σε ένα πολλάκις αποτυχημένο και καταστροφικό πρόγραμμα.

Να μην αποδεχτούν το διάλογο με αυτούς που δε ξέρουν καλά-καλά  ούτε πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα, παρόλο που ασχολιούνται δυο χρόνια τώρα με τη διάλυση της παραγωγικής μας βάσης.

 

Με αυτούς που έχουν προβλέψει τουλάχιστον δέκα διαφορετικές φορές μέσα σε δυόμισι χρόνια, λάθος τα μεγέθη της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

 

Να συζητήσουν με αυτούς τι ακριβώς;

Αν τηρούμε σωστά ένα καταστροφικό πρόγραμμα;

Δηλαδή να απολογηθούμε και από πάνω γιατί δεν καταστρέψαμε ακόμη περισσότερο κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας;

 

Είναι απόλυτα σχιζοφρενικό.

 

Καλούμε λοιπόν τη κυβέρνηση να διεκδικήσει, έστω και τώρα, αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός των οικονομικών στο Eurogroup.

Να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου θα αναζητηθεί μαζί με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, γιατί πολύ απλά η ελληνική περίπτωση αποτελεί μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος.

Και εκεί να εξηγηθεί πολύ απλά και καθαρά ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Επιτάχυνση του μνημονίου και νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και μας απομακρύνει από την ευρωζώνη.

 

Αν αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία, κανείς δεν έχει συμφέρον να φανεί ως ατύχημα.

Αν αυτό επιθυμεί η κα Μέρκελ, είναι καλύτερα να τη προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και όχι δια του κυρίου Τόμσεν.

Και να επωμιστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για το σύνολο της ευρωζώνης.

 

Είναι απολύτως εγκληματικό και εθνικά επιζήμιο η κυβέρνηση να επωμίζεται την ευθύνη της αποτυχίας και της πιθανής αστοχίας, γιατί πολύ απλά δεν την επωμίζεται ο κος Σαμαράς αλλά ο ελληνικός λαός που για άλλη μια φορά θα πληρώσει τη νύφη.

 

Αν αυτόν τον καταστροφικό δρόμο είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, είναι προτιμότερο να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, παρά να κοροϊδεύει τους πολίτες.

 

 

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Η χώρα με οδηγό το μνημόνιο, και τα 72 μέτρα που μας άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγείται σε κοινωνικό κραχ.

Όποιοι αυτό δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και παίζουν με ανακοινώσεις παιδικής χαράς, σαν αυτές με τις οποίες μας απαντάει κάθε απόγευμα ο κος Κεδίκογλου, δεν είναι απλά ανεπαρκείς αλλά επικίνδυνοι.

 

Νέα μέτρα, νέες οριζόντιες περικοπές, σημαίνει περισσότερη λιτότητα και πιο βαθιά ύφεση σε μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία.

 

Οι πολίτες της χώρας καλούνται μετά τη θερινή ραστώνη, να πληρώσουν:

To περσινό χαράτσι της ΔΕΗ.

Το φετινό χαράτσι της ΔΕΗ, που θα έρθει με τους λογαριασμούς.

Φόρο εισοδήματος 2011.

Το ΕΤΑΚ του 2009.

Τον ΦΑΠ του 2010,11 και 12.

 

Πρόκειται για παραλογισμό.

 

Θυμηθείτε τις προεκλογικές κραυγές του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα.

Σήμερα αποδεικνύεται ποιος είχε κρυφή ατζέντα και ποιος έλεγε ψέματα.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά τι έλεγε στο Ζάππειο και τι κατέγραψε στην συμφωνία του με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη.

«θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο χαράτσι με έναν νέο νόμο για την ακίνητη περιουσία...πιο δίκαιο, πιο ελαφρύ για όλους και πιο αποδοτικό για το κράτος...»

 

Η πολιτική απάτη έλαβε τέλος ένα μήνα μόλις μετά.

Για δεύτερη χρονιά, 7,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.

 

Η συγκεκριμένη συνειδητή πολιτική απόφαση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη φανερώνει ότι

 

 Παραμένουν σωματοφύλακες και επιταχυντές των μνημονίων

Αδιαφορούν αν η κοινωνία δεν αντέχει άλλο

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να βγουν από τον μονόδρομο που έχει χαράξει η τρόικα και οι δανειστές μας.

 

Επιδιώκουν να εκβιάσουν την κοινωνία, τους πολίτες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους επιβίωση και αφήνουν στο απυρόβλητο τους έχοντες, το μαύρο χρήμα και τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

 

Το μόνο που τους απασχολεί είναι η οργή και η δυσφορία της τρόικας, η οργή και η απόγνωση των πολιτών της χώρας δεν τους απασχολούν.

 

Θυμηθείτε όσα έλεγαν για τα οριζόντια μέτρα.

 

Υλοποιώντας κατά γράμμα το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της μνημονιακής συγκυβέρνησης διέψευσαν πάλι τον εαυτό τους.

 

Το «πετσόκομμα» του εφάπαξ φανερώνει τον κυνισμό της συγκυβέρνησης, που από τη μια πλευρά προχωρά στην ανακεφαλαιοποίηση χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών και από την άλλη πλευρά οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τη στιγμή που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά μεθοδεύει τη θυσία της ΑΤΕ στον Μολώχ της διαπλοκής.

Αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα που έχει στο χαρτοφυλάκιο υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και περιουσίας.

Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα-μοχλό για την αγροτική παραγωγή.

Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, την τράπεζα που από το 2010 εφαρμόζει με επιτυχία ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά υπέστη τη ζημιά του PSI.

 Ετοιμάζεται τώρα να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που της προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Να δημιουργήσει και να αποκόψει ένα λεγόμενο «προβληματικό, κακό» κομμάτι της.

Που θα το φορτώσει στον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγράφοντας έτσι και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την τράπεζα.

Και να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο «καλό» κομμάτι της, σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα.

 

Ουσιαστικά θα πρόκειται για διπλή ανακεφαλαιοποίηση εκείνης της ιδιωτικής τράπεζας που θα αγοράσει την ελεύθερη βαρών ΑΤΕ.

 

 Δεν θα είναι λάθος.

 Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα.

Ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια.

Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Σε βάρος του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής.

 

Και αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι.

Δεν θα μείνει αναπάντητο. Αλλού τα κόλπα.

Όχι σε βάρος της εθνικής οικονομίας, του λαού και του τόπου.

Η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας ξαναβρούν μπροστά τους.

 

Όπως σκάνδαλο, που θα έχει και αυτό την απάντηση που δικαιούται ο ελληνικός λαός, είναι και η πώληση της τράπεζας-σύμβολο της λαϊκής αποταμίευσης – του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές μετοχών.

Τα τρία κόμματα τα οποία στηρίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά θέλουν να κάνουν την Ελλάδα τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπό δημόσιο έλεγχο και με κοινωνικό χαρακτήρα.

Θα αποτύχουν και σʼ αυτήν την υπηρεσία τους στη διαπλοκή.

 

 

Έχει ξεκινήσει, επίσης, μία τεράστια επικοινωνιακή καμπάνια για να μας πείσουν ότι τα ταμεία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της υπαρκτής διαφθοράς και μίας σειράς από κομπίνες.

 

Θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι αν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υπό κατάρρευση, αυτό οφείλεται στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων και στο κούρεμα των αποθεματικών τους.

Αν επιθυμούν λοιπόν πραγματικά να βρουν τον ένοχο αυτής της κατάστασης δεν έχουν παρά να ανοίξουν ξανά αυτές τις υποθέσεις και όχι να επιχειρούν να τις συγκαλύψουν.

 

Αυτό όμως που είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και της σκληρής ταξικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Χαλυβουργία.

Είναι περιχαρής ο κ. Σαμαράς που με τα ΜΑΤ ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα που είχε ο κ. Μάνεσης.

Είναι περιχαρής γιατί έστειλε σήμα στην κοινωνία ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησής του, σε όσους αντιστέκονται.

Αλήθεια πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζει τα συσσωρευμένα προβλήματα απο εδώ και εμπρός;

Αυτός είναι ο απόλυτος δρόμος της κοινωνικής διάλυσης και του χάους.

Ενός νέου κοινωνικού διχασμού.

 

Η κυβέρνηση εκτός από υποστηριχτής των συμφερόντων των δανειστών μας γίνεται και συνήγορος στενών επιχειρηματικών συμφερόντων, απέναντι στους εργαζόμενους, ξεπληρώνοντας ενδεχομένως προεκλογικά γραμματεία.

 

Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε πως το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό.

Από την μεριά μας του οφείλουμε μία απάντηση.

Ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία, όχι στην εκ περιτροπής εργασία όπως βολεύει κάθε κρατικοδίαιτο επιχειρηματία.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, όχι στην εργασία με μισθούς 300 και 500 ευρώ.

Είναι ιερό δικαίωμα και για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους που δημιούργησε το μνημόνιο, αυτό που θεωρεί σήμερα ιδιοκτησία του ο κ. Σαμαράς.

Είναι ιερό δικαίωμα και για το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους που έχουν μισή δουλειά και μισό μισθό. Για τις 400 χιλιάδες που δεν πληρώνονται εδώ και μήνες.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

 

Γνωρίζω την ευθύνη και το βάρος που πέφτει στους ώμους σας.

Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση εκποίησης.

Γνωρίζω επίσης ότι έχετε ξεκινήσει τη δουλειά του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Χρειάζεται να την εντείνετε.

Να έχετε πάντα στο νού σας ότι είστε η φωνή της κοινωνίας σε αυτά εδώ τα έδρανα.

Είστε η αντιπολίτευση στην βαρβαρότητα, μέσα; Και έξω από τη Βουλή, σε όλες τις περιοχές της χώρας, σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου υπάρχουν πολίτες που αγωνιούν για ένα καλύτερο αύριο και περιμένουν να εκπροσωπήσετε τη φωνή τους στη Βουλή.

 

Μην τους αφήνετε σε ησυχία, χρησιμοποιήστε όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμα να νομοθετήσει.

Μπορούμε όμως εμείς.

 

Καταθέσαμε ήδη την πρώτη πρόταση νόμου για την μετενέργεια, τον κατώτατο μισθό, την Εργατική Εστία και την Εργατική Κατοικία.

 

Αυτή τη βδομάδα θα παρουσιάσουμε και τη δεύτερη πρόταση νόμου, για τη νέα σεισάχθεια, για την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν αποδεδειγμένα να τα βγάλουν πέρα.

 

Καταθέσαμε, επίσης, την πρώτη επίκαιρη επερώτηση για τον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό με την SIEMENS.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε αυτό, ούτε κανένα άλλο σκάνδαλο να καλυφθεί.

Δεν θα επιτρέψουμε η κυβέρνηση αυτή να γίνει πλυντήριο όλων των σκανδάλων των τελευταίων χρόνων.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο κανονισμός της Βουλής για να ανταποκριθούμε στη λαϊκή επιθυμία για δικαιοσύνη.

 

Ταυτόχρονα, όμως, η κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα υποστήριξης της πολύ σημαντικής δουλειάς που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κοινωνία για την υποστήριξη των δομών και των δικτύων αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για αυτό και σας προτείνω για συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους ενίσχυσης να αποφασίσουμε ότι πέρα από το 20% της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος να εκχωρούμε κάθε μήνα και ένα επιπλέον 20% για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τη Βουλή θα αποτελέσουν τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή και ασπίδα όσων βάλλονται βάναυσα από τη βαρβαρότητα του μνημονίου και έχουν άμεσα την ανάγκη της υποστήριξής και της αλληλεγγύης μας.

 

 



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ