12/07/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο πλευρό των εργαζόμενων του του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», που αντιστέκονται στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το κλείσιμο του νοσοκομείου, βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη και Ρένα Δούρου.

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που συγκλήθηκε ύστερα από την άρνηση των εργαζόμενων να παραλάβουν τα προσωπικά ειδοποιητήρια προκειμένου να προχωρήσουν οι τρίμηνες μετατάξεις τους, οι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού καταδίκασαν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το κλείσιμο ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, υπογράμμισαν την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, «η ανθρωπιά δίνεται δωρεάν στην Αγία Βαρβάρα», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Κατά την παρέμβασή της, η βουλευτής Ρ. Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο απέναντι στο φόβο, καθώς η κυβέρνηση με πρωτοφανή μέτρα επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της Τρόικας». «Αιρετοί και μη, μακριά από ιδεολογικές ʽκαθαρότητεςʼ θα δώσουμε τον αγώνα για την επιβίωση των δημόσιων νοσοκομείων, του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό σας στον αγώνα σας για τους συναδέλφους σας αλλά και για τους πολίτες, καθώς η υγεία μας αφορά όλους», τόνισε η Ρ. Δούρου. Από την πλευρά της, η βουλευτής Μ. Μπόλαρη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν υπήρχε καμία αναφορά στις λέξεις ʽασφάλειαʼ, ʽεργαζόμενοιʼ, ʽεπιδόματαʼ ενώ αντιθέτως έγινε λόγος για… ενοικίαση νοσοκομείων!» «Η Αριστερά με την ισχυρή φωνή που διαθέτει σήμερα, θα δώσει και σε αυτό και σε άλλα νοσοκομεία, σχολεία τη μάχη. Ο μοναδικός δρόμος είναι η πάλη».