07/06/2012

Εποικοδομητική η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Υπουργό Παιδείας και τα στελέχη του Υπουργείου

Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Θεανώ Φωτίου με ομάδα εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν την Υπουργό Παιδείας  Φρόσω Κιάου για να ενημερωθούν για τα μέτρα που θα λάβει σε τρέχοντα προβλήματα της παιδείας και για να της καταθέσουν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί αυτών των θεμάτων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και για το αν έχει γίνει η αναγκαία προετοιμασία όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να παραλάβουν οι μαθητές έγκαιρα όλα τα σχολικά βιβλία, όποια και αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις 17 Ιουνίου. Επεσήμαναν ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση έρχεται ως αποτέλεσμα των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που άσκησε με ιδιαίτερο ζήλο η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία με τα αντιπαιδαγωγικά  και ανεδαφικά νομοθετήματα της  περί ΄΄ψηφιακού σχολείου΄΄  θεσμοθέτησε την αντικατάσταση του βιβλίου από τoν ακριβό ψηφιακό “e-reader” (!)  στρώνοντας το δρόμο στην κατάργηση του σχολικού βιβλίου. Σήμερα πλέον όλοι αντιλαμβάνονται τη φαιδρότητα εκείνου του νομοθετήματος όταν μετά και την αδράνεια της τότε Υπουργού για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων, φθάσαμε  στο σημείο η αντικατάσταση των βιβλίων να γίνεται από  φωτοτυπίες τις οποίες κλήθηκαν να πληρώσουν οι γονείς των μαθητών.

Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μεταξύ άλλων από την κυρία Υπουργό να ανασταλούν ή να παγώσουν Υπουργικές αποφάσεις για υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, να προωθηθούν οι πληρωμές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να προωθηθεί μεταβατική ρύθμιση για τη διασφάλιση της διοίκησης και λειτουργίας των ΑΕΙ το Σεπτέμβρη.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν αναλυτικά η Υπουργός,  οι γραμματείς, οι διευθυντές και άλλα στελέχη του Υπουργείου, για τις πανελλαδικές εξετάσεις,  για την δρομολογούμενη εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, τις αποσπάσεις, τις μεταθέσεις, τους διορισμούς εκπαιδευτικών, για τις προετοιμασίες σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, αλλά και για άλλα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας.