20/04/2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή προεκλογική αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα συνεχίζονται. Τις προηγούμενες βδομάδες ΜΜΕ και κυβέρνηση στοχοποιούσαν τους μετανάστες. Αυτή τη φορά η μνημονιακή κυβέρνηση στράφηκε εναντίον μιας ολόκληρης γειτονιάς, την οποία μετέτρεψε σε κατεχόμενη ζώνη απαγορεύοντας στους κατοίκους ακόμα και να περπατήσουν στους δρόμους των Εξαρχείων. Στόχος είναι φανερά οι κινήσεις αλληλεγγύης και οι καταλήψεις, τις οποίες έθεσε εκτός νόμου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, καθώς και ο εκφοβισμός των πολιτών που αντιστέκονται στην κατασταλτική και απάνθρωπη πολιτική που ασκούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Η αλληλεγγύη, όμως, δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δικομματισμού- και εμείς οι ενεργοί πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για γειτονιές βιώσιμες, ανθρώπινες, φιλόξενες και αλληλέγγυες.