21/02/2012

Συνάντηση του Μιχάλη Κριτσωτάκη με τους εργαζόμενους των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας & Εργατικής Εστίας

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ που οργάνωσαν οι «Πολίτες κατά του Χρέους», οι συνελεύσεις πολιτών συνοικιών της πόλης και το Ε.Κ.Η. την Παρασκευή 16.02.2012, παραβρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχ. Κριτσωτάκης προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον αγώνα ενάντια στο αντιλαϊκό χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω της Δ.Ε.Η. και στις διακοπές ρεύματος λόγω της μη καταβολής του.

Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους δηλώνοντας την έντονη αντίθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο κλείσιμο των Οργανισμών και την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων.

«Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο που μοναδικό σκοπό έχει την  «αξιοποίηση» από ιδιωτικά συμφέροντα της περιουσίας του. Χρήματα των εργαζομένων που χρόνια τώρα κατέβαλαν ως εισφορά υπέρ των οργανισμών “εξανεμίζονται” κατευθυνόμενα, υπό τις οδηγίες της τρόικας, σε εξυπηρετήσεις δανειακών υποχρεώσεων - μακριά του προορισμού τους.   Το κόστος θα είναι μεγάλο για  τον ελληνικό λαό. Χιλιάδες οικογένειες είτε θα χάσουν την επιδότηση ενοικίου είτε θα αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο τους.

Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποτελεί μια απόφαση που σχεδιάστηκε μεθοδικά και που διαλύει και εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο  τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες, επιβαρύνει τις εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες,  επηρεάζει αρνητικά τον εσωτερικό τουρισμό ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ανεργία όλους τους εργαζομένους των Οργανισμών.

Οι οργανισμοί αυτοί αν δεν υπήρχαν έπρεπε να φτιαχτούν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων των Οργανισμών, υπερασπίζουμε δικαιώματα όλων των εργαζομένων και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το έγκλημα και να ακυρωθεί η απόφαση για την κατάργηση των Οργανισμών.»