12/01/2012

Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υφυπουργός Εσωτερικών στην μεταφορά των μαθητών

Σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελίας σχετικά με την μεταφορά μαθητών Α/βάθμιας, Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ειδικών (ΑμεΑ), μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ισχυρίστηκε ότι πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών δεν υπάρχει ούτε υπήρξε παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις που οφείλονται σε περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για το πως θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στους Δήμους (όπως ορίζει ο ν. 3852/2011) ούτε για το πώς οι υπερχρεωμένοι Δήμοι θα καλύψουν τα κόστη μεταφοράς. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς η μεταφορά θα μείνει στις περιφέρειες μέσω της γνωστής μεθόδου των συνεχών παρατάσεων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «καμία απάντηση δεν λάβαμε από τον κ. Υφυπουργό για το τι θα γίνει με τις μεταφορές των μαθητών. Το «κενό» που αφορά στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων είναι σκόπιμο, καθώς ήδη από τον σχετικό νόμο υπάρχει η πρόβλεψη για επιδότηση των γονέων ώστε νʼ αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά. Αν περάσει εντέλει αυτή η πρόταση για επιδότηση, η οποία μάλιστα, όπως ορίζεται δεν θα ξεπερνά τα 85 ευρώ μηνιαίως, θα κληθούν για ακόμα μια φορά οι γονείς να πληρώσουν για την κατʼ όνομα πλέον δωρεάν παιδεία».