22/11/2011

Δήλωση Νίκου Χουντή για τη χθεσινή προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Με αφορμή την προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία ανέφερε ότι με τις «ερωτήσεις που καταθέτει στην Κομισιόν έχει ως στόχο να παρεμποδίσει τη διμερή σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας», αλλά και ότι «όλες οι ερωτήσεις του κου Χουντή είναι όλες στοχευμένες και δημιουργούν όλες πρόβλημα στη χώρα!», ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εμπνευστής, μέσω του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, του ακαταδίωκτου των επίορκων Υπουργών, προωθεί τώρα το ακαταδίωκτο των φοροφυγάδων και των ʽκλεπτοκρατώνʼ με τους τεράστιους λογαριασμούς στις Ελβετικές τράπεζες. Η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τις Ελβετικές Αρχές, προσφέρει νέες ευκαιρίες ασύλου για φοροφυγάδες, αλλά και τον πιο ιδανικό τρόπο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επειδή, ο κύριος Υπουργός διαφημίζει ότι η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τους Ελβετούς, είναι στα χνάρια της αντίστοιχης Γερμανικής, του θυμίζω ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, διαφωνεί ριζικά με την εν λόγω συμφωνία, κατηγορώντας την κ. Μέρκελ, ότι τους έφερε μια σύμβαση που δίνει άσυλο και εξασφαλίζει την ανωνυμία στους Γερμανούς φοροφυγάδες, και δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει.

Όσον αφορά τις κατηγορίες του κυρίου Υπουργού ότι όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν όλες προβλήματα στη χώρα, παραδέχομαι ότι όντως όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν προβλήματα, όχι βεβαίως στη χώρα, αλλά στις κυβερνήσεις του Μνημονίου και της Τρόικα. Αποτελεί τιμή για μένα, ότι αυτά τα λόγια προέρχονται από τον Υπουργό Οικονομικών της Τρόικα που προωθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας και διαπομπεύει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνω επιπλέον και την ιδεολογική ταύτιση, στην επίθεση κατά της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, του Υπουργού με τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος χτες, και αυτός, φιλοτέχνησε την εικόνα μιας Αριστεράς ʽκαταστροφέαʼ της χώρας, που αν κυβερνήσει, θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ʽΚούβα της Μεσογείουʼ!!!»