26/10/2011

Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Σ.Ε. του Νέου Αγωνιστή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26/10 συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κώστα Αθανασίου, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και της Σ.Ε. του Νέου Αγωνιστή, αποτελούμενη από τους Βασίλη Ασημακόπουλο, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Θέμα της συζήτησης ήταν η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά στρώματα, η επικείμενη περαιτέρω απομείωση της κυριαρχίας της χώρας και το γενικότερο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής όπως επιβάλλονται από το ΔΝΤ, τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η αντιπροσωπεία του Ν. Αγωνιστή επεσήμανε τη δυνατότητα της αυτόνομης συγκρότησης των σοσιαλιστών που δεν εκπροσωπούνται πλέον από το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και προέβαλε την αναγκαιότητα μιας κυβέρνησης λαϊκής ενότητας που θα υλοποιήσει τα αιτήματα της εθνικής και κοινωνικής αντίστασης που αναπτύσσεται στη χώρα απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο μεταξύ τους καθώς και με τις άλλες αντιμνημονιακές - αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις για την κοινή δράση στα κοινωνικά και μαζικά κινήματα και την πολιτική υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη συγκεκριμένου διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιμνημονιακού – αντινεοφιλελεύθερου μετώπου, με σκοπό την πολιτική εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων και τη διατύπωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.