25/10/2010

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με την οποία ζητά έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά τη προεκλογική περίοδο.

«Προς

Υπουργό Εσωτερικών
Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γιάννη Ραγκούση

Αθήνα,  25-10-2010

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά τη προεκλογική περίοδο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήσει σήμερα -μόνος και χωρίς την παρουσία άλλων πολιτικών αρχηγών- διακαναλική συνέντευξη, λίγες ημέρες πριν τη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, εγείρει την ανάγκη, στα πλαίσια των αρχών της πολυφωνίας και του δικαιώματος στην ενημέρωση, αντίστοιχης δυνατότητας για όλα τα κόμματα.

Σε πλαίσια αυτά, έχουμε ήδη δημόσια προτείνει τη διεξαγωγή αντίστοιχης συνέντευξης για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς επίσης και μια κοινή τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσά τους, όπως συνήθως συμβαίνει πριν από εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι συγκεκριμένες μας προτάσεις, έρχονται να καλύψουν ένα υπαρκτό έλλειμμα δημοκρατίας και πολυφωνίας που χαρακτηρίζει τα μέσα ενημέρωσης.

Ευελπιστούμε πως θα συμμεριστείτε τις απόψεις μας και θα κινήσετε τις διαδικασίες, ώστε σύντομα να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος.

Με τιμή,

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ»