25/05/2009

Απάντηση του Μανώλη Γλέζου σε σημερινές δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα

Η συζήτηση για πολιτική συνεργασία και κοινή δράση των κομμάτων της Αριστεράς, όπως φαίνεται, έχει δημιουργήσει συζήτηση ανάμεσα στους αριστερούς όλων των παρατάξεων και φυσικά, όπως περιμέναμε, έχει ενοχλήσει πολύ την ηγεσία του ΚΚΕ. Η ηγεσία του ΚΚΕ προσπαθεί όχι με επιχειρήματα, αλλά δυστυχώς με ύβρεις και με ψέματα να αποφύγει το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουν σήμερα οι φίλοι, οι οπαδοί και τα μέλη των Αριστερών παρατάξεων. Στις ύβρεις δεν απαντώ με ψέματα, όμως είμαι υποχρεωμένος να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και όλη την πολιτική του διευθυντηρίου της Ε.Ε. που καταπιέζει λαούς, έθνη και πολίτες. Δεν μπορεί λοιπόν να ισχυρίζεται το αντίθετο η Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν μπορεί να υποστηρίζει η γραμματέας του ΚΚΕ ότι "δεν πάνε τα χνώτα μας", δεν καταλαβαίνουμε γιατί ντε και καλά πρέπει να "πάνε τα χνώτα μας", η διαφορετικότητα είναι στοιχείο απαραίτητο για να μην ρομποτοποιηθούμε. Εμείς έχουμε δηλώσει και πάνω σε αυτό στηρίζεται η συνεργασία των δυνάμεων που συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε μία πολιτική δύναμη διατηρεί την ιδεολογική, την πολιτική και την οργανωτική της αυτοτέλεια, αλλά όλοι μαζί προσπαθούμε να βρούμε τα κοινά σημεία που μας επιβάλλουν να συνεργαστούμε και με κοινή δράση να αγωνιστούμε για τα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και να τον βοηθήσουμε στον αγώνα του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και για ένα καλύτερο μέλλον.

Όσοι δεν στέργουν προς αυτή την κατεύθυνση και επιμένουν στον κατακερματισμό των δυνάμεων της αριστεράς, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να διατηρούν τον δικομματισμό στην εξουσία.