26/01/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Αλέκου Αλαβάνου προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και  Εσωτερικών

Θέμα: Καθυστέρηση των έργων για την κατασκευή  του νέου γηπέδου του ΠΑΟ

Στην απόφαση (αρ 57/2009) του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αναστολή εργασιών στο Εμπορικό Κέντρο ιδιοκτησίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στον Ελαιώνα,  αναφέρεται ότι:

«η αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλομένων πράξεων ουδόλως εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας για την έκδοση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων που ο νόμος προβλέπει για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου στο Ο.Τ. 45-46-50» (βλ. σελ 33, 34). Επιπρόσθετα είναι γνωστό  ότι η Οικοδομική Άδεια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Ο.Τ. 45-46-50 εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με το νόμο 3481 (άρθρο 12, παράγραφος 3, εδάφιο β).  Επίσης με τη  ΚΥΑ(23/12/2008) έχει   εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για το Ο.Τ. 45-46-50. Και τέλος ήδη πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έκδοση Άδειας Εκσκαφών και Αντιστηρίξεων για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα. Με δεδομένα τα ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί

• Γιατί καθυστερεί η έκδοση της Άδειας Εκσκαφών και Αντιστηρίξεων, που αποτελεί την ουσιαστική έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου γηπέδου;
  • Γιατί καθυστερεί και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης και έγκρισης των υπολειπόμενων Μελετών σχετικά με την Οικοδομική Άδεια του νέου γηπέδου, διαδικασία η οποία αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων και της ΕΕΣ «Διπλή Ανάπλαση ΑΕ» σύμφωνα με την από 26.02.2008 Σύμβαση μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟ με το Δήμο Αθηναίων και την ΕΕΣ (άρθρο 4, παράγραφοι 2, 3 και 6)
  • Τι πρόκειται να κάνουν για την άμεση κατάθεση, έλεγχο και έγκριση των υπολειπομένων Μελετών ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έγκριση της Οικοδομικής Άδειας του νέου γηπέδου, με δεδομένο ότι από τις δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων συνάγεται ότι δεν προτίθεται να υλοποιήσει την ανωτέρω υποχρέωση άμεσα ;»