16/07/2008

Στέγαση του Β΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Καισαριανής και μετατροπή του Σκοπευτηρίου σε Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργους Εσωτερικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το κτίριο επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου, το οποίο στεγάζει τον Β΄  Παιδικό Σταθμό του Δήμου Καισαριανής, κρίνεται ακατάλληλο από τους γονείς και φορείς για την συνέχιση της στέγασης του εν λόγω  παιδικού σταθμού.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, γονείς και τοπικοί φορείς προτείνουν την μεταστέγαση του σταθμού σε νέο κτίριο το οποίο θα εγερθεί στο χώρο της πρώην Αιολίας, ο οποίος ανήκει στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και σήμερα παραμένει  τελείως εγκαταλελειμμένος.

Ο Δήμος Καισαριανής φέρεται  ότι έχει εντάξει στο τεχνικό του πρόγραμμα την κατασκευή του βρεφονηπιακού αυτού σταθμού στον εν λόγω χώρο-οικόπεδο του Ο.Σ.Κ., πλην όμως δεν του έχει χορηγηθεί το δικαίωμα χρήσης,  με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η στέγαση του Β΄  Παιδικού Σταθμού στο ίδιο ακατάλληλο κτίριο και να μην είναι δυνατή η υλοποίηση του τεχνικού αυτού προγράμματος του Δήμου.

Παράλληλα, οι ίδιοι φορείς ζητούν την παραχώρηση του Νεοκλασικού κτιρίου του Σκοπευτηρίου και την μετατροπή του σε «Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης».

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Ποια είναι η θέση τους για την  παραχώρηση του οικοπέδου Αιολίας από τον Ο.Σ.Κ. για την ανέγερση του κτιρίου στέγασης του Β΄ Παιδικού Σταθμού Καισαριανής, καθώς και την παραχώρηση του κτιρίου του Σκοπευτηρίου για την δημιουργία του «Πανελλήνιου Μουσείου Εθνικής Αντίστασης»;
  • Για ποιο λόγο δεν έχει  γίνει μέχρι σήμερα η παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του Παιδικού Σταθμού και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα  για την βελτίωση των συνθηκών στέγασης του Β΄ Παιδικού Σταθμού;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης