07/07/2008

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου προς τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού για Διακομματική Επιτροπή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Σιούφα Δημήτρη

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2008

Κύριε Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την επιστολή σας.

Διακομματική Επιτροπή, μετά τρεις μήνες, για τον Αόριστο Μέλλοντα της χρηματοδότησης των κομμάτων μπορεί να έχει νόημα μόνο ως συνέχεια εξεταστικής επιτροπής, εδώ και τώρα, για τον Ενεστώτα  και τον Παρατατικό  των παρανόμων χρηματοδοτήσεων  από επιχειρήσεις  σε κόμματα και πρόσωπα, που έχουν ασκήσει κυβερνητικής εξουσία.

Χωρίς αυτή τη σύνδεση η κοινοβουλευτική  ενέργεια που προτείνει ο Πρωθυπουργός αποτελεί, δυστυχώς, υπεκφυγή, συγκάλυψη και κοροϊδία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς επαναλαμβάνει το αίτημά της  για την κατεπείγουσα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο SIEMENS στα πλαίσια της επιτάχυνσης  και ουσιαστικοποίησης των δικαστικών, οικονομικών και άλλων ελέγχων.

Με εκτίμηση,

Αλέκος Αλαβάνος