05/12/2007

Δήλωση του Φ. Κουβέλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάθεση τροπολογίας για την χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους

Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνη για την κατάθεση τροπολογίας για την χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους εκανε την ακολουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση σπεύδει και νομοθετικά πλέον να παρακάμψει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και να προκαταλάβει ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση του οποίου για το θέμα αυτό εκκρεμεί.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη επίθεση κατά των αποφάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής. Οι ανοικτές κάμερες καταγράφουν και γιʼ αυτό, σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται να είναι ανοικτές. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων, ως στοιχείο της ατομικής ελευθερίας, βάλλεται. Ο δρόμος πλέον για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα γίνεται ακόμα πιο ανοικτός.